Menu Sluiten

Bestuur, wie is wie?

Rob Serné,

Rob Serné, voorzitter

In een vroeger leven Gezagvoerder op een KLM Boeing 777. Getrouwd met Annemieke, vader van Roxanne (1989) en Floris (1991). Initiator van bouwreizen naar Zuid-Afrika sinds 2006. Komt met een regelmaat in (Zuid) Afrika. Jurist, mede-oprichter van Stichting Mzamomhle.

” Niets doen is geen optie. Soms komt er iets op je pad waar je iets mee kan en misschien ook wel mee moet. Onderwijs; een voorwaarde voor een beter bestaan. Geïnspireerd door velen die mij voorgingen en in de overtuiging dat het begint met ambitie en “samen” de sleutel is tot succes. “

Hanneke Zwaan

Hanneke Zwaan, secretaris

Getrouwd met Hennie Versluis, samen vier kinderen. Bijna 30 jaar werkzaam geweest in de kinderopvang. Per 1 januari 2007 haar organisatie overgedragen aan een opvolger.

“Als je weet hoe goed en mooi de kinderopvang georganiseerd is in Nederland kon ik niet anders dan stil worden bij het zien van de kinderopvang in een krottenwijk. Ik besloot niet stil te blijven, maar aan te pakken. Die blijde gezichten van die kinderen daar zullen me altijd bij blijven.”

Loek Reijns

Loek Reijns, penningmeester

Samenwonend, drie kinderen. Werkzaam als manager private banking / Shoe Box bij Insinger de Beaufort.

“Mijn reis met Habitat for Humanity naar Kaapstad in 2006 heeft bij mij de knop omgezet. We kunnen door het nemen van kleine stappen hier het verschil maken voor de toekomst van vele kinderen in de townships.”

Frans Labberton, bestuurslid

Werkzaam als interim manager op het gebied van kredietrisicomanagement voor het bankbedrijf. Getrouwd met Daniëlle en vader van vier prachtige jongens (Thomas, Hidde, Julius en Casper). Sinds 2010 “aangetast” door het Mzamomhle virus. Frans bezocht sindsdien Zuid Afrika vele malen en nam deel aan inmiddels vijf bouwreizen.

” Kinderen verdienen een goede opvang en onderwijs. Het is prachtig om hieraan direct bij te mogen dragen. Zeker binnen onze stichting waar iedere bijdrage telt.”

Tine Oudshoorn

Tine Oudshoorn, bestuurslid

Directeur bestuurder van kinderopvangorganisatie Vlietkinderen. Al ruim 35 jaar werkzaam met en voor kinderen en altijd bezig met ontwikkeling van mensen. Partner van Bianca en moeder van Jesse en Daan.

Ik wil graag bruggen bouwen tussen de kinderopvang in Nederland en in Zuid Afrika. Kansengelijkheid voor kinderen moet er toch overal in de wereld zijn? De ontdekkingstocht van ieder kind naar zichzelf en de wereld, daar geniet ik elke dag van.

hans Schraven

Hans Schraven, bestuurslid

Getrouwd met Annemie, vader van 3 kinderen. Werkzaam geweest in het bedrijfsleven op het gebied van logistiek, productie en bedrijfsorganisatie. Daarnaast jarenlang actief geweest in diverse bestuursfuncties in het basisonderwijs.

Kinderen zijn onze toekomst. Hier in Nederland maar zeker ook in Zuid Afrika. Elk kind wat we kunnen helpen met een betere start in het leven is er één.

Steungroep Mza’Momhle

Martijn(tje) van der Kroef

Medeoprichter en bestuurslid (2007-2016). Voormalig CEO van KinderRijk, een grote kinderopvangorganisatie in Amsterdam en Amstelveen. Commissaris bij Rabobank Amstel & Vecht en adviseur in de kinderopvang. Martijn is tevens vertrouwenspersoon bij de Stichting. Zij is bereikbaar via Trust

 Het bestuur van Mzamomhle kan zeker wat extra ‘doe- & denk’ kracht gebruiken bij het vele werk. Met plezier startte ik daarom de ‘Steungroep Mzamomhle’, die vast nog gaat groeien …

10 jaar Mzamomhle laat zien dat indien m.n. de (arbeids)voorwaarden ter plekke op niveau gebracht worden, de kwaliteit enorm snel klimt! Het geeft mij veel voldoening om te ervaren dat kwaliteit in opvang en onderwijs te realiseren is, zelfs in deze sloppenwijken! Het plezier in uitwisseling van kennis over (de ontwikkeling van) kinderen versterkt de band met de geweldige teams in de townships en onze lokale partner organisaties.