Menu Sluiten
Mzamomhle Kerkkids 2012

Bouwreis 2012 KerkKids Kaapstad I Mza’Momhle Educare

Niemand kon vermoeden dat er na een presentatie (2011) door de secretaris van de Stichting in de Protestantse Gemeente Bilthoven zo’n enorme actie op gang zou komen. Ds. Paul Wansink ging een weddenschap aan met de kerkleden van de gemeente. Hij zou een marathon gaan lopen indien door de gemeente 10.000 euro zou worden opgehaald. Wanneer hij de finish zou halen zou het geld bestemd worden voor een bouwreis voor jongeren van de kerk. Zo niet, dan zou de predikant het bedrag uit eigen portemonnee betalen. 

De predikant haalde de finish. De dominee haalde met zijn marathon uiteindelijk 12.000 euro op. De kinderen van de school die grenst aan de kerk waren mee gaan lopen en door hen werd met een handtekeningenactie op T-shirts nog eens 8000 euro opgehaald. Die bedragen samen waren het startsein voor de voorbereidingen van de jongeren van KerkKidsKaapstad. Uiteindelijk met het doen van klussen voor kerkleden, het maken van een VIP diner, een fancy fair, verkoop van schilderijen, maken van kerststukjes, een benefietconcert,  schoonmaken van diverse kerken enz. werd nog eens meer dan 50.000 euro bijeengebracht.

Nieuwe crèche voor Mza’momhle Educare

De reis, die volgde werd georganiseerd in samenwerking met Stichting Mzamomhle en door 24 jongeren (16-21 jaar), onder begeleiding van de predikanten, werd gewerkt aan de bouw van de nieuwe crèche voor Mza’momhle Educare. In een week tijd legden zij met veel enthousiasme de fundering voor de nieuwe crèche van Mzamomhle in de krottenwijk Wallacedene aan.

Gedenkwaardige missie

Een georganiseerde ontmoeting met een vergelijkbare groep jongeren uit de krottenwijken rond Kaapstad, georganiseerd door de Stichting Dreamweb en een voetbalwedstrijd met de jeugd van Ajax Capetown, georganiseerd door Foppe de Haan maakten de reis tot een gedenkwaardige missie.

Een nieuwe start: pure blijdschap

De blijdschap van personeel en ouders van de crèche was puur. Voor hen was het duidelijk een nieuwe start. Voor de jongeren was een ontmoeting met de bewoners van de township een ervaring voor het leven. Na vertrek van de jongeren van KerkKidsKaapstad maakte de aannemer het werk af. Een prachtig gebouw werd in de zomer 2012 voltooid. In november 2012 maakten de deelnemers van One Step Beyond, de tweede bouwreis van dat jaar, de werkzaamheden rond het gebouw af. Daarover kunt u meer lezen onder het kopje bouwreis 2012.

Fotoalbum Bouwreis Kerkkids 2012