Menu Sluiten
Kids for Capetown

Bouwreis 2020 Kids for Cape Town Wij zijn heel blij dat Ds. Paul Wansink voor de derde keer de handschoen oppakt en een bouwreis organiseert met een nieuw team uit…

2016 Lisa Educare

Bouwreis 2016 Lisa Educare

We hebben een prachtige bouw week achter de rug. Onze doelen – de aanleg van de tuin en de moestuin, het buitenschilderwerk, het decoreren van de buiten muur en het plaatsen van de speeltoestellen zijn gehaald. Het was hard werken, onder warme omstandigheden, maar een project als Lisa Educare geeft ons en de stichting vleugels.Foto album

Bouwreis 2015 KerkKids Kaapstad II Sinethemba

Bouwreis 2015 KerkKids Kaapstad II Sinethemba

De jongeren vanuit een kerkgemeenschap in Bilthoven zijn na een week van hard werken, vol enthousiasme teruggekomen.

Rinze schrijft op de laatste dag van de reis: “Ik denk dat ik namens de hele groep spreek als ik zeg dat ik een geweldige tijd gehad heb. Ik heb twee hele verschillende werelden in dezelfde stad gezien. Dit heeft veel indruk op mij gemaakt en ik merkte dat andere er ook erg van onder de indruk waren. Vooral de eerste zondag, het eerste contact met de township Wallacedene en later op de dag de Tafelberg was erg typerend voor de stad. Zo zagen we het kwetsbaarste en het mooiste van de stad kort achter elkaar”.

Bouwreis 2014 Sinethemba Educare

Bouwreis 2014 Sinethemba Educare

De bouwreis is al weer lang afgelopen. Alle bouwers zijn al weer thuis. Maar het resultaat blijft: een gebouw dat er veel aantrekkelijker uit ziet, een gebouw waarin de kinderen zich thuis kunnen gaan voelen.

Mzamomhle Kerkkids 2012

Bouwreis 2012 KerkKids Kaapstad I Mza’Momhle Educare

Niemand kon vermoeden dat er na een presentatie (2011) door de secretaris van de Stichting in de Protestantse Gemeente Bilthoven zo’n enorme actie op gang zou komen. Ds. Paul Wansink ging een weddenschap aan met de kerkleden van de gemeente. Hij zou een marathon gaan lopen indien door de gemeente 10.000 euro zou worden opgehaald. Wanneer hij de finish zou halen zou het geld bestemd worden voor een bouwreis voor jongeren van de kerk. Zo niet, dan zou de predikant het bedrag uit eigen portemonnee betalen. 

Mzamomhle Educare

Bouwreis 2012 Mza’Momhle Educare

Een actieve groep van 22 deelnemers, dagelijks aangevuld met een handvol KLMers heeft een geweldige buitenruimte bij het nieuwe dagverblijf in Wallacedene (team Margaret) gerealiseerd. Er zijn een enorme zandbak, klimtoestel, groententuin, 30 ‘bomen’ en parkeergelegenheid gerealiseerd. Daarnaast zijn de containers van de voormalige locatie herplaatst en opnieuw geschilderd ten behoeve van een opslag en werkplaats.

Behalve deze tastbare resultaten zijn in deze week ook resultaten geboekt als het gaat om bekendheid en vergroting van draagvlak in de community van Wallacedene/Kraaifontein, vertrouwen en versterking van de contacten met het opleidingsinstituut voor de medewerkers, het CECD.

Bouwreis 2010

Bouwreis 2010 Mfuleni ECD Centre

De bouwreis 2010 ligt helaas weer achter ons. Het was een prachtige week met ontelbare ervaringen en indrukken. Concreet resultaat: 4 huizen en de opening van het nieuwe kinderdagverblijf en Community Centrum. Dankbaarheid en emotie bij de nieuwe bewoners van de huizen bij de ontvangst van de sleutel. Hetzelfde bij de opening van het kinderdagverblijf door de burgemeester van Kaapstad.